Else Alfelt
Else Alfelt blev født i 1910 og voksede op i København. Faderen var bankfuld-mægtig og moderen husmor. Forældrene bliver skilt, da Else er 7 år - og sammen med sin yngre søster kommer hun på børnehjem.

Da Else var 12 år gammel fik hun en malerkasse af sin tante. Hun begynder straks at male - de første billeder er portrætter af familiemedlemmer og børn fra børnehjemmet, eller motiver hentet fra naturen.

Efterhånden begynder hun at male 'abstrakte' billeder. Dvs. billeder, der ikke skal forestille noget, men er en kompostion af farver, linjer og former. Maleriet "Gult med grønt og rødt", som Else malede i 1941, er et godt eksempel på abstrakt kunst.

Du kan se et større udvalg af Else Alfelts malerier på vores hjemmeside (klik her).

Da Else begyndte at male og udstille sine værker er abstrakt kunst stadig noget mange tager afstand fra. Kvindelige kunstnere er på den tid også et særsyn, og en kvindelige kunstner, der oven i købet maler abstrakte billeder, ja det er ganske usædvanligt!

Dagens spørgsmål:
Else Alfelt er født i 1910. Havde danske kvinder valgret på dette tidspunkt?

Send eller email dit svar til museet på nedenstående adresse. Blandt de rigtige besvarelser trækker vi lod om 5 pakker med 4 dobbeltpostkort.
Vi skal have dit svar senest den 11. december.
Svarene på konkurrencerne den 1. 2. og 4. og 5. december bringer vi søndag den 12. december.


© CARL-HENNING PEDERSEN OG ELSE ALFELTS MUSEUM / webmaster Hanne Lundgren
BIRK CENTERPARK1, 7400 HERNING, TLF: 97 22 10 79, email:
hanne@chpeamuseum.dk